Knauf Safeboard janë pllaka gipsi Tip DF sipas DIN EN 520 si dhe GKF (zjarrduruese) sipas DIN 18180 me karakteristikë shtesë të mbrojtjes nga rrezet. Për t’u dalluar, bërthama e gipsit është e ngjyrosur me të verdhë.